H.C.Andersen Information

HOME-START

OP

 

VisitOdense

 

 

Skulptur "Kærestefolkene" med "Toppen og Bolden". Billedhugger Stine Ring Hansen

- set ved TOP-TOY A/S i Tune ved Roskilde

Foto af Legetøjs-huset og skulptur Lars Bjørnsten 2011

Skulpturen af bronze, der relaterer til H.C. Andersens eventyr  Kærestefolkene  "Toppen og Bolden" er skabt af billedhugger Stine Ring Hansen. Det er tydeligt at se bevægelsen i skulpturen ved de cirkelbaner skulpturen med toppen og bolden er omgivet af. H.C. Andersen skrev i eventyret bl.a. ......"og Toppen dandsede rundt og snurrede" ......"Næste Dag blev Bolden taget frem; Toppen saae, hvor den foer høit op i Luften...."

   
Fætter BR er en legetøjskæde med rødder i Roskilde. Fætter BR blev skabt af Edith og Børge Rasmussen, som købte en kiosk i 1950 i Roskilde, der solgte papir- og festartikler og kun ved hver jul havde legetøj på hylderne.

Edith og Børge havde tre børn, hvoraf de to sønner Bjarne og Henrik Gjørup kom ind i firmaet i 1963, hvor de besluttede at lave den tidligere papirforretning om til en specialbutik for legetøj. Navnet på forretningen blev BR-Legetøj efter faderens navn Børge Rasmussen. Den første BR-butik blev åbnet samme år i Slagelse. I dag er firmaet TOP-TOY A/S i Tune ved Roskilde moderselskab for Fætter BR, KE Mathiasen og TOYS "R" US.  Der er ca. 280 legetøjsbutikker primært i de nordiske lande og virksomheden beskæftiger over 3.000 medarbejdere. Kilde: Wikipedia

 

 

 


Copyright © 2002-2014     www.visithcandersen.dk