H.C.Andersen Information

HOME-START

OP

 

 

 Skulpturen "Klods Hans" skabt af Jac Hansen

-  afsløret på H.C. Andersens 206 års fødselsdag i Odense 2. april 2011

Keramikskulpturen "Klods Hans" er lavet af Jac Hansen på Tommerup Teglværk. Skulpturen er doneret til Børnekulturhuset Fyrtøjet af Energi Fyns Almene Fond, Odense Bys Kunstfond samt EnergiFyn. 

Børnene tog straks det nye "Klods Hans" i brug, som et godt stykke legetøj til at krave i,  sidde på og udforske. Her ses et par børn i gang med legen, mens den ene ser interesseret på kunstneren keramiker Jac Hansen. Skulpturen kan også bruges af andre aldersgrupper, som en spændende oplevelse, der relaterer til H.C. Andersens eventyr "Klods Hans" . De mange illustrationer på Klods Hans's gedebuk har alle relationer til eventyret. Gå selv på opdagelse! Nedenfor kan du se et par eksempler på illustrationerne.

Selve afsløringen af skulpturen skete ved, at de 500 røde og hvide balloner fløj til vejrs efter aftagning af det net, der holdt dem nede ved jorden. Afsløringen blev foretaget af af de to elever fra Odense, der fik legatet "H.C. Andersens Hjælp" og "H.C. Andersens Fonds legat" Jonas Kølner Clemens fra Hjalleseskolen samt Nibras Aziz fra H.C. Andersen Skolen.

Går man tæt på kan man se de mange stilistiske illustrationer fra Andersens eventyr Klods Hans. Farverige, flotte fortællende figurer.

De findes Enerne". De kunstnere, der udtrykker sig så særpræget i forhold til gængse normer og trends, at de ganske enkelt ikke lader sig kategorisere. En sådan keramisk kunstner er Jac Hansen. Hans arbejder kan ikke sidestilles med nogen anden keramikers frembringelser. Han henter sine inspirationer blandt andet fra de gamle nordiske lertøjstraditioner, samtidig med at en kultur så fjern som den kinesiske giver ham inspiration. Måderne, hvorpå Jac Hansen kombinerer og giver udtryk for sine mange ideer, emmer af både lune og alvor, af kalejdoskopiske tanker og jordnære drengestreger i skøn forening." Sådan skriver Lise Seisbøll, direktør for Danmarks Keramikmuseum Grimmerhus i forordet til en helt ny bog om Jac Hansens værker.

Kilder: Syddjurs.lokalavisen.dk 7. april 2010, www.grimmerhus.dk, www.korupkunst.dk ,
      

Lars Bjørnsten 5. april 2011

 

 

 


Copyright © 2002-2014     www.visithcandersen.dk