H.C.Andersen Information

HOME-START

OP

 

 

H.C. Andersen buste i gips udført af billedhuggeren Henry Luckow-Nielsen i 1976

Gipsmodellen er brugt til busten i bronze af Hans Christian Andersen, som er placeret i Solvang i Californien USA. i 1976

Busten skulle være næsten identisk med den med den øverste del af H.C. Andersen statuen, som Luckow-Nielsen fik opført ved Københavns Rådhus på hjørnet af Rådhuspladsen og H.C. Andersens Boulevard. I 1936 var der ønsker om en statue af H.C. Andersen, der blev efterfølgende udskrevet en idékonkurrence. Denne blev vundet af Utzon-Frank og denne døde i 1955 inden skulpturen var færdig og derfor blev opgaven med at færdiggøre statuen overladt til Henry Luckow-Nielsen.

Bedøm selv om den øverste del af statuen af H.C. Andersen på H.C. Andersens Boulevard ved Rådhuset i København,  er næsten identisk med busten, gipsmodellen øverst på siden her! Monumentet kan ses i sin helhed herunder til højre.

Foto af gipsbuste af H.C. Andersen. Udstillet i på H.C. Andersens Museum i Odense 2009   Modeludkast af plastelina til monumentet af H.C.Andersen (se th.) udført af Henry Luckow-Nielsen ca. 1961 Det færdige H.C. Andersen monument på H.C. Andersens Boulevard ved Rådhuset i København.

 

Bronzebuste af H.C. Andersen opført i  Solvang, Californien, U.S.A. i 1976.

Udført af billedhugger Henry Luckow-Nielsen (1902-1992)

Teksten på stenbelagte sokkel er ”Hans Christian Andersen” og bronzepladen bærer teksten ”Present to Community of Solvang by friends of Denmark.

Sponsored by Solvang Chapter of Rebild National Park Society 1976. Ferdinand Sorensen, Chapter President.” 

Foto: Lars Bjørnsten Odense
 

 

 

 


Copyright © 2002-2014     www.visithcandersen.dk