H.C.Andersen Information

HOME-START

OP

 

 

Udkast til H.C. Andersen monument  i Odense 1876 udført af Louis Hasselriis

 

Louis Hasselriis skitse til monumentet i Eventyrhaven i Odense ved siden af den originale statue nedenfor Sct. Knuds Kirke.

Billedhugger Louis Hasselriis var elev af H.W. Bissen og blandt de kunstnere der indsendt bidrag til monumentkonkurrencen. Det lykkedes dog ikke Hasselriis at gå videre til anden runde.

Udkastet der ses her er ikke det , som billedhuggeren indsendte men er i stedet udarbejdet med henblik på at opført et mindesmærke i Odense for digteren. Forskellen på de to udkast er kun, at Hasselriis på opfordring fra Johanne Louise Heiberg på nærværende udkast iførte H.c. Andersen en kappe, for at bryde den lange rygflade på mindesmærket.

Louis Hasselriis blev initiativtager til opførelsen af mindesmærket i Odense, der blev afsløret den 19. juni 1888 i Kongens Have i Odense. Dette skete 21 år efter at H.C. Andersen fik tildelt æresborgerskabet i sine fødeby Odense. Statuen blev sidenhen flyttet til henholdsvis Gråbrødre Torv og sidst fundet sin placering  i H.C. Andersen Haven - Eventyrhaven lige nedenfor Sct. Knuds Kirke.

På soklen på gipsudkastet ses tre figurer: Digterens genius, Ole Lukøje og Tommelise. Desuden nævnes på soklen der store hæderstegn, at Andersen blev byens æresborgere. Soklen blev vurderet til at være for dyr og derfor blev den ikke realiseret.

Se meget mere om: Mindesmærket i Odense for H.C. Andersen
 

Foto: Lars Bjørnsten Odense

 

 

 


Copyright © 2002-2014     www.visithcandersen.dk