H.C.Andersen Information

HOME-START

OP

 

 

Verdensudstillingen EXPO 2010 i Shanghai Kina og "Den lille Havfrue"

Se, hvordan "Den lille Havfrue" m.m. så ud i virkeligheden på EXPO 2010 i Shanghai !

 

Den danske pavillon på verdensudstillingen EXPO 2010 med "Den lille Havfrue centralt placeret.

 

Den danske pavillon på verdensudstillingen EXPO 2010 i Shanghai Kina kaldes Welfairytales. Welfairytale er, når livsstil, forbrug og vækst går hånd i hånd med bæredygtighed og sociale handlinger f.eks kan du nyde en økologisk picnic og dyppe tæerne i vand ved Den lille Havfrue. Welfairytales er en invitation til at deltage i et nyt eventyr.
 

Den danske pavillon viser den lille havfrue fra Langelinie ved Københavns havn, siddende i centrum i et havnebassin med vand fra Københavns Havn. Flytningen af den lille havfrue til Shanghai skal ses som et udtryk for den kulturelle dialog mellem Danmark og Kina og mens "Den lille Havfrue" er i Kina vil kinesiske havfruer udført af kinesiske kunstnere pryde området ved Langelinie.

 

Stenen ved Langelinie i København uden "Den lille Havfrue". "Den lille Havfrue" på sin sten ved Langelinie i København

 

 

Den lille Havfrue er en af Danmarks største turistattraktioner. Statuen, der illustrerer Hans Christian Andersen eventyr af samme navn er udført af billedhuggeren Edvard Eriksen og blev skænket til Københavns Kommune. Den lille havfrues hoved var inspireret fra prima ballerina Ellen Price fra Den kongelige danske ballet, der dansede hovedrollen i balletten Den lille Havfrue i 1909, og hun gjorde et stort indtryk på Carl Jacobsen. Som Ellen Price, men ønskede ikke at udgøre i nøgen, statuen krop blev modelleret af billedhuggeren hustru Eline Eriksen. Statuen, støbt i bronze, er kun 125cm høj og vejer 175 kg. Den Lille Havfrue blev placeret på Langelinie den 23. august 1913.

 

EXPO 2010 Shanghai Kina afholdes fra 1. maj til 31 oktober 2010 og Den Lille Havfrue skal være væk fra hendes sten ved Langelinie i København  i perioden 1. april til 30 November 2010.

 

Den danske udstillingsbygning ved Expo 2010 i Shanghai China

 

Den danske udstillingspavillon vil være som en udfoldet og levende eventyrbog. Eventyrbogen er en interaktiv billedbog, som
opfordrer publikum til at bidrage med deres egne fortællinger og
derved skabe en dialog mellem danske og kinesiske ideer
om gode byliv.

 

Verdensudstillingen Shanghai Kina 2010 har en forkortet titel Expo 2010 Shanghai Kina. Ustillingen officielle tema er "Better City, Better Life" . Verdensudstillingen er beliggende på bredden af Huangpu-floden mellem Nanpu Bridge og Lupu Bridge, downtown Shanghai. Der er repræsentation af  200 lande og internationale organisationer. Der forventes 70 millioner besøgende - 90% kinesiske og 10% andre nationaliteter

 

 

Kronprins Frederik og "Den lille Havfrue"

 

H.C. Andersen skrev "at rejse er at leve", ja det må jo også gælde små havfruer, som hende ved Langelinie, selvom vi ikke rigtig får at vide, hvad hun syntes om rejsen til det fremmede land ! Måske komme der en rejsebog om "Den lille Havfrues" oplevelser i Kina !

 

Lars Bjørnsten 1. december 2009

 

 

Kilder: Expo2010.dk , World Expo Shanghai 2010 , Welfairytales, The Little Mermaid , The Little Mermaid - Den lille Havfrue Links

 

中国 2010 年上海世界博览会   -      丹麦和中国将交换美人鱼雕像。

 

 

 


Copyright © 2002-2014     www.visithcandersen.dk