H.C.Andersen Information

HOME-START

OP

 

 

Sommerfuglen - et skulpturelt springvand af guldsmed Torben Hardenberg baseret på H.C. Andersens eventyr.

Sommerfuglen udstillet i 2004 i mindehallen i H.C. Andersens hus Odense

Sommerfuglen - er et skulpturelt springvand baseret på, et af H.C. Andersens eventyr. Værket blev skabt i 1990 som en overdådig blomsterfontæne. Vandet i  det skulpturelle springvand trækkes op i blomsterrankernes top, hvorfra det springer eller løber ned .Det er udført af kobber, emalje. Springvandet er befolket med blomster og insekter der snor sig rundt i skulpturen, som er lavet med en trekantet zinkbund og en høj blomsteropsats med en samlet højde 187 cm inklusiv sokkel. 
Springvandet er er præget af små fortællinger helt i H.C. Andersens ånd med vægt på menneskelivets genvordigheder og her henvises specifikt til eventyret Skarnbassen fra 1861.

Skulpturen blev oprindelig skabt til en særudstilling på Kunstindustrimuseet i København i1990, der handlede om blomsterkunst gennem de seneste 500 år med titlen "Blomster fra Sans og Samling",

Guldsmeden Torben Hardenberg har fremstillet H.C. Andersens eventyr i en postmoderne, billedrigt formsprog, som er identisk med digterens egen måde at gribe det kunstneriske univers an på, uanset om det er eventyr, romaner, tegninger, papirklip m.m.. 

Læs mere om tilblivelsen af dette kunstværk i Fynske Minder 2004. Udgivet af  Odense Bys Museer.

Herses sommerfuglen og tulipanen Her ses en smuk guldsmed
Her ses springvandets tvekønnede humlebi Ovenfor ses springvandets titelfigur Sommerfuglen

Her ses Skarnbassen, desuden findes mange andre insekter på spring-vandet, således mariehøne, humlebi, guldsmed. Skulpturen er en gave fra Fyns Amt til H.C. Andersens hus i anledning af genåbningen i forbindelse med renoveringen af museet i 2004

Foto:  Lars Bjørnsten Odense

 

 

 


Copyright © 2002-2014     www.visithcandersen.dk