H.C.Andersen Information

HOME-START

OP

 

H.C. Andersen og Anne Mette Fage - Pedersen

Læs om Anne Mette Fage - Pedersen's  interesse for digteren H.C. Andersen og se hendes farvestrålende billeder med motiver fra H. C. Andersens Eventyr.

 

Hvis det skulle have interesse, er jeg til en hver tid villig til at komme og vise originalbillederne, ligesom man er velkommen i mit atelier/galleri på Nordfyn


http://www.gallerifage.dk

 

Anne Mette Fage-Pedersen  

Varbjergvej 48 

5464 Brenderup

Tlf: 64 44 11 49

 

 

 


Min Interesse for digteren H.C. Andersen

 LÆS OG HØR hans eventyr, SE OG FØL hans budskaber

Alle danske børn kender H.C. Andersen. Hans specielle karakteristiske udseende og hans eventyr.

Det er (næsten) 200 år siden, han blev født, men han har sat sig udødelige spor. Når børn hører H.C. Andersens eventyr drages de ind i den skildrede verden. De kan identificere sig med en af personerne, og føle, eventyret lige netop er skrevet om og for dem og deres aldersklasse. Jo ældre de bliver, jo mere overbeviste om, at det faktisk forholder sig sådan, bliver de - bliver vi.

For det er faktisk sandt. Eventyrene er skrevet til os alle sammen, og om os alle. Skæbnen eller Vorherre "Den gode Gud" gav H.C. Andersen den opgave at opleve og ofte gennemleve alle menneskelige følelser i alle sociale lag. Men samtidig fik han den gave på den mest fængslende måde, nemlig i sin specielle eventyr facon, at delagtiggøre os alle i sine oplevelser og menne­skelige iagttagelser. Mange af oplevelserne foregik i hans drømme og tanker, en blanding af følelser, intuition og ønsker.

Dette kædet sammen med vid, ånd og skriveevne resulterede i de forunderlige eventyr som på en engagerende måde kan underholde os og få os til i gengældelsens lys at reflektere over livet, døden og kærligheden.

Hvad der er sandt, ægte og betydningsfuldt og hvad der "ikke dur" .Det er derfor ikke mærkeligt, at H.C. Andersen, denne enestående personlig­hed, er blevet kendt, respekteret og elsket over hele verden.

Han bliver på naturligste vis citeret hver dag, da hans ord på en gang er vise, rammende ­og letforståelige. Ligeledes er hans eventyr og beskrivelser så fantasifulde og medrivende, så læserne, lytterne tydeligt får aktiveret den indre film. Og for nogens vedkommende så meget, at de må omsætte de indre billeder til malerier.

Således har jeg det.

Anne Mette  Fage-Pedersen

 

 

 


Copyright © 2002-2014     www.visithcandersen.dk       
 
      

 

+