H.C.Andersen Information

HOME-START

OP

 

Med H.C. Andersen i Brasilien og i Odense 2006

 

Brasiliens berømte sambaskole Imperatriz Leopoldinense  satte sig for at skabe en parade af eventyrfigurer til det årlige karneval i Rio - til markering af Andersens fødselsdag. Forarbejderne kan ses i udstillingen i Rådhushallen: Tegninger, akvareller og modeller af de enkelte kostumer samt de vogne som transporterede nogle af de mest imponerende, farverige og fantasifulde fortolkninger af eventyrerne, man kan tænke sig.
H. C. Andersen i Brasilien er historien om menneskers fascination af eventyrdigterens univers – så langt væk som i Brasilien. Det er tillige historien om en dansker – Jens Olesen - der som succesrig erhvervsmand blev indfanget af H.C. Andersens eventyr og satte sig for at sikre, at nogle af verdens fattige børn fik mulighed for at stifte bekendtskab med Andersens univers - i kampen mod analfabetismen.

 

 

 

Jens Olesen blev født i København i 1943. Han er uddannet på en handelsskole i København og gik senere på Columbia University i New York og Harward University i Boston.

 

Jens Olesen 17. juni 2006

Han begyndte sin karriere i reklamebranchen i London og har siden hen arbejde for den verdensomspændende reklamekoncern MCCann Erickson. Jens Olesen har bl.a. ved at uddele 6. mill børnebøger sikret at karnevalet i Rio de Janeiro, kom til at foregå i Andersens tegn.

 

 

H.C. Andersen er velkendt for os alle her i Danmark – og var det også for mange, men ikke alle i Brasilien. Helt usædvanligt var det, at sambaskolen valgte at bruge H.C Andersen som tema. Det var første gang i den brasilianske sambatraditions historie at et udenlandsk tema blev taget op. 4.000 dansere og 8 store vogne illustrerede en stribe af de mest elskede og kendte eventyr: Kejserens nye klæder, Den grimme ælling, Snedronningen, Nattergalen og Den standhaftige tinsoldat blev set af 220.000 tilskuere på karnevalet.
 

 

 

Imperatriz Leopoldinense og Rosa Magalhães

 Ca. 4000 dansere og 8 store vogne illustrerede en del af Andersens mest elskede og kendte eventyr. Således Kejserens nye klæder, Den grimme ælling, Snedronningen, Nattergalen og den Standhaftige tinsoldat.  En af de kendteste sambaskoler i Brasilien er Imperatriz Leopoldinense  og den tog med Rosa Magalhães som kunstnerisk leder Andersens eventyr til sig og fremstillede dragter og vogne til det store optrin i februar 2005.(Se foto) Sambaskolen Imperatriz Leopoldinense blev oprettet den 6. marts 1959 og er 5 gange blevet kåret som den bedste og mest professionelle sambaskole i Brasilien.

 

Links:

Se billeder fra karnevalet i 2005: http://imperatriz.free.fr/album3/2005/fotos2005.php  Imperatriz encanta Odense:  http://imperatriz.free.fr/odense.php

 

Billederne er fra åbningen af udstillingen i Odense lørdag den 17. juni 2006

 

Med H.C. Andersen i Brasilien ...en eventyrlig rejse til karnevalets hjemland.

Udstilling på Odense Rådhus 19. juni -28. juli 2006.

 

Mr. Marco César Meira Naslausky, Ambassador and hustru, Jan Boye borgmester i Odense, Jens Olesen og fru Renata, som til daglig bor i Brasilien. Mr. Marco César Meira Naslausky, Ambassador and Jens Olesen

Embaixada do Brasil em Copenhauge

  Mød Brasilien og H.C.Andersen i Odense

Kejserens nye klæder Snedronningen

Den grimme ælling

Nattergalen

Den standhaftige Tinsoldat

Den standhaftige Tinsoldat

Model af "Den grimme ælling", som et vognoptog ved karnevalet.

Nærbillede af model

Den grimme ælling

Den grimme ælling

   

Der holdes tale i Rådhushallen Den lille Havfrue - a pequena sereia

Model af vogn: Er det Holger Danske fra Kronborg ?

Den standhaftige Tinsoldat

Model af opsætning med Andersen  Skitse til Andersen figur

Skitse af model Andersen Den færdige model af HCA
Claus Koch fra Odense Bys Museer , den brasilianske kulturattache, ambassadørfruen, Jan, Boye og ambassadør fra Brasilien Marco César Meira Naslausky Den brasilianske ambassadør i Danmark, Marco César Meira Naslausky åbner udstillingen i Odense den 17. juni 2006
Alle foto: Lars Bjørnsten Odense

 

 

 


Copyright © 2002-2014     www.visithcandersen.dk