H.C.Andersen Information

HOME-START

OP

 

 

Balancebuen

Odense historiske tilstedeværelse på EXPO 2010 markeres i form af en skulptur, som er finansieret af Møllerens Fond. Skulpturen hedder Balancebuen og skal minde os om vigtigheden af at skabe eller bevare balance i mange af livets forhold.

 

Billedhugger Mette Agerbæk fra Odense har taget inspirationen fra den kinesiske kultur. Ying og Tang er balancen og ligevægten i alt. Skulpturen symboliserer også forholdet mellem Odense og Shanghai. I forhold til Odense pavillon på EXPO 2010 peger Mette Agerbæk på , at der på de to  cirkler, som kvinderne holder ud for sig, er aftegnet henholdsvis H.C. Andersens "Solhoved" og et hjul livets kredsløb, naturens kredsløb.

 

 

H.C. Andersens papirklip "Solhoved" eller "Solhovede" eller "Solansigt" er et af Andersens mest kendte papirklip. Til højre ses originalen og til venstre ses en kopi af papirklippet i messing, som i mange år prydede hovedindgangen til museet indtil det blev foræret bort.

Balancebuen er opstillet på Hunderupvej i Odense overfor indgangen til Munke Mose.

       

Til højre og nedenfor ses modeller til til den oprindelige skulptur, som man vil se er blevet noget anderledes. Bl.a. er "cykelhjulel" erstattet af Ying og Tang og / eller H.C. Andersens "Solhoved"
       

Foto : Lars Bjørnsten

 

 

 


Copyright © 2002-2014     www.visithcandersen.dk